Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /data03/virt20281/domeenid/www.vesmont.ee/include/system.php on line 563
Vesmont Majakeskus
Vesmont.ee » Tooted » Fermid

Fermid


Puidust fermide tootmine põhineb Põhja-Ameerikas välja töötatud progressiivsel tehnoloogial. Fermid projekteeritakse arvutigraafika abil ning nende valmistamiseks kasutatakse kõige kaasaegsemaid puidutöötlemise seadmeid.
Süsteemi aluseks on metallist ogaplaadid, mis on kasutusel XX sajandi 50. aastate keskpaigast. Plaadid valmistatakse tsingitud terasplekist, millesse on stantsitud puittoorikuid ühendavad ogad.
Kõik ogaplaatide tüübid, mida Vesmont Majakeskus sarikate tootmises kasutab, on allutatud rangele kvaliteedikontrollile ning sertifitseeritud vastavalt Euroopa ehitusstandarditele.

Spetsiaalsed ühendusplaadid valmistatakse 1 või 1,5 mm paksusest tsingitud metall-lehest, millest pressitakse erilise vormi abil välja eri kujuga ogad. Kõik ogaplaadi tüübid on toodetud vastava tehnoloogiaga firma MiTek litsentsi alusel ja vastavad kaasaegsetele Euroopa ehitusnormidele.
Ogaplaatide ja projekteerimisprogrammide kasutuselevõtt võimaldasid tõsta puidutööde kvaliteeti, hoides kokku nii aega kui tööjõu- ja puidukulu..
Seejuures on jäänud puit- ja metallkonstruktsioonide tuleohutuse nõuded sarnaseks, kuna mõlemad materjalid vajavad tulekaitset võrdselt. Keskmine saematerjali kulu seintele ja vahelagedele sõltub maja projektist (maja mõõtmetest) ja on umbkaudu 0,1 m³ ühe maja üldpinna ruutmeetri kohta.
Metallist ogaplaatide kasutamisel iseloomustavad põranda ja vahelae konstruktsioone järgmised näitajad:
· Kuna põrand projekteeritakse kandekonstruktsioonist osana, väldib see naginaid ja deformatsiooni ning vähendab heli edasikandvust.
· Talade kõrgus sõltub koormustest ja avade suurusest.
Eelised ogaplaatidega liidetud puittaladel:
1. Kiire ja lihtne montaaž.
2. Minimaalsed nõuded ehitusplatsi- ja tööliste kvalifikatsioonile.
3. Töödeks ei ole eritehnikat vaja.
4. Ehitus- ja paigaldustööd on puhtad.
5. Vahelagede sisse on lihtne paigaldada elektrijuhtmeid, ventilatsiooni-, kanalisatsiooni-, kütte- ja veetorusid.
6. Hiljem on lihtne teha remont- ja rekonstrueerimistöid
7. Märgatav kokkuhoid nii tööde ajas kui maksumuses.
Vesmont Majakeskus kogenud spetsialistid arvestavad oma töödes kõiki Eesti ja Euroopa ehitusnorme, tagades sellega kvaliteetse tulemuse.
Seda tehnoloogiat kasutatakse laialdaselt Rootsis, Soomes, Norras, Taanis, Suurbritannias, Saksamaal, Austrias, Šveitsis, Iirimaal, Venemaal, Hiinas, Türgis, USA-s, Kanadas, Jaapanis ja alates 2005. aasta juunist Vesmont Majakeskus tehase toodanguna ka Baltimaades.


Vesmont Majakeskus kasutab fermide tootmiseks kaasaegseid seadmeid ning projekteerimiseks kaasaegset tarkvara.
Fermide tootmisliini on välja töötanud ja valmistanud Rootsi spetsialistid koostöös Rootsi puitkarkassmajade ning sarikaskatuste juhtivate tootjatega. Kasutajasõbraliku “touch-screen” ekraani ühendamine arvutikontrolliga võimaldab lihtsalt ja kiirelt kindlaks määrata saagimispinna nurgad ja toorikute pikkused.
Üksikuid elemente ogaplaatidega ühendav hüdrauliline press on spetsiaalselt välja töötatud puitfermide tootmiseks.
Puidust fermide kasutamise eelised:
• Meisterlik, praktiline lahendus ning paindlik lähenemine paljude katuseliikide projekteerimiseks;
• Materjali kokkuhoid: puidust katusefermide tootmiseks kulub vähem puitu kui traditsioonilise tehnoloogia järgi katuse ehitamiseks;
• Haruspetsialistide mitmeaastase kogemuse ning kaasaegsete seadmete kasutamise ühendamine;
• Kuna katusefermid monteeritakse kokku eelnevalt saetud komponentidest, kulub ehitusplatsil vähem aega;
• Väheneb materjalide riknemise, kaotsimineku või varguse risk;
• Kuna puidu hoidmiseks ja puusepatöödeks ei ole tarvis ehitusplatsil pinda eraldada, hoiab fermide kasutamine kokku ruumi;
• Võimaldab arvestada projekteerimisel terve rea kaasaegsete hoonete ja konstruktsioonide spetsiifiliste nõuetega.
Vesmont Majakeskus teeb kõiki katuseferme puudutavaid töid, alustades üksikute katusefermide projekteerimisest vastavalt tellija nõudmistele kuni katusefermide tootmiseni tellija projektide järgi.