Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /data03/virt20281/domeenid/www.vesmont.ee/include/system.php on line 563
Vesmont Majakeskus
Vesmont.ee » Tooted » Puit metall talad - sissejuhatus

Puit-Metall Talade Süsteem

Sissejuhatus

Vahelagede talad on üks tähtsamaid elemente igal ehitusel, sest nendest sõltub kogu hoone tugevus. Meie firma laiendas kandetalade tootmist Põhja Ameerika firma MiTek tehnoloogia järgi, kasutades ühendustes metallelemente ja ogaplaate.

Põhja-Ameerika korporatsiooni MiTek välja töötatud põranda- ja vahelagede talade tootmise unikaalne tehnoloogia (puit-metall talade süsteem) ühendab endas puidu kergust teraskonstruktsiooni töökindlusega. See tehnoloogia võimaldab katta suuremaid lööve kui alternatiivseid puitkonstruktsioone kasutades.

Puit-metall talasid kasutatakse laialdaselt põrandate ja vahelagede konstruktsioonides elamu-, tööstus- ja kommertsehituses. Tänu silmnähtavatele eelistele löövide pikkuse osas võimaldab tala erinevaid siseplaneeringuid. Põrandate ladumine kulgeb kiirelt ja kergelt, kokkukuivamise risk väheneb tänu väiksemale puidukoguse kasutamisele.

Süsteemi eeliseks on tala ruumiline konstruktsioon, mis võimaldab mugavalt paigaldada kommunikatsioone. Seega on oluliselt kergendatud elektrikute ja santehnikute töö.

Kattes suuri lööve (kuni 7-8 m), võimaldab puit-metall talade süsteem konkureerida tehnoloogiatega, mis kasutavad vaid puitelemente. Võrreldes betooni- või teraslöövide kasutamisega on taladel ilmne eelis. Talade kerge kaal võimaldab hoida kokku montaažseadmetekulu.

Kõik need faktorid aitavad hoida kokku ehituse üldkulusid - vähenevad materjali-, tööjõu- ja ajakulu, töö ehitusplatsidel muutub kergemaks, lihtsustades ning muutes  kommunikatsioonide paigaldamise efektiivsemaks.

Universaalne tala - Posi-Strut Trimmable End - võimaldab lihtsalt korrigeerida  talade pikkust. Võimalus lühendada vajadusel spetsiaalset 600-millimeetrilist blokki otse ehitusplatsil tavalise puidusaega muudab ehitamise efektiivsemaks.

Posi-Strut süsteemi eelised:

· suured löövid, mis annavad rohkem võimalusi projekteerimiseks
· avatud konstruktsioonid kergendavad kommunikatsioonide paigaldamist
· konstruktsioonide kergus, töökindlus ning paigaldamise lihtsus
· löövide korrigeerimise võimalus tänu talade lühendatavatele otstele
· fikseeritud tasapinna tõttu puudub kriuksumine
· on välja töötatud stabiilse kvaliteedi ja töökindluse tagamiseks
· silmnähtav tööjõukulu kokkuhoid, tööde tähtaja ja materjalikulu vähenemine.

                       

                         

                

Spetsiaalsed ühendusplaadid valmistatakse 1 või 1,5 mm paksusest tsingitud metall-lehest, millest pressitakse erilise vormi abil välja eri kujuga ogad. Kõik ogaplaadi tüübid on toodetud vastava tehnoloogiaga firma MiTek litsentsi alusel  ja vastavad kaasaegsetele Euroopa ehitusnormidele. Uus tehnoloogia tõstab puitehitiste kvaliteeti, vähendades töömahtu ja võimaldades puitu maksimaalselt ära kasutada. 

Keskmine saematerjali kulu seintele ja vahelagedele  sõltub maja projektist (maja mõõtmetest) ja on umbkaudu 0,1 m³ ühe maja üldpinna ruutmeetri kohta. 

Metallist ogaplaatide kasutamisel iseloomustavad põranda ja vahelae konstruksioone järgmised näitajad:

      · Kuna põrand projekteeritakse osana kandekonstruktsioonist, väldib see naginaid ja deformatsiooni ning vähendab heli edasikandvust.

      · Talade kõrgus sõltub koormustest ja avade suurusest.

                       

Eelised ogaplaatidega liidetud puittaladel:

1. Kiire ja lihtne montaaž.

2. Minimaalsed nõuded ehitusplatsi- ja tööliste kvalifikatsioonile.

3. Töödeks ei ole vaja eritehnikat.

4. Ehitus- ja paigaldustööd on puhtad.

5. Vahelagede sisse on  lihtne paigaldada elektrijuhtmeid, ventilatsiooni-,  kanalistasiooni-, kütte- ja veetorusid.

6. Hiljem on lihtne teha   remont-  ja rekonstrueerimistöid

7. Märgatav kokkuhoid nii tööde ajas kui maksumuses.

AS Vesmonti kogenud spetsialistid arvestavad oma töödes kõiki Eesti  ja Euroopa ehitusnorme,  tagades sellega kvaliteetse tulemuse.